maak een afspraak
Lofthus

5 tips voor een Scandinavische kersttafel

Nu Sinterklaas uit het land is kunnen we ons extra verheugen op de kerst. Wij hebben al helemaal zin om het kerstdiner voor te bereiden en te bedenken hoe we de tafel gaan dekken!

Tip 1

Een ongeschreven regel voor een Scandinavische kersttafel is dat je natuurlijke materialen gebruikt. Laat dit bijvoorbeeld terug komen in je tafelkleed, servies en decoratie. Kies voor een linnen tafelkleed, houten serveerplank, aardewerk servies en style je tafel af met droogbloemen.

Tip 2

Het is maar één keer per jaar kerst, en dat is het perfecte excuus om je mooiste servies uit de kast te halen ;). Wij zijn enorm fan van het HKliving 70’s servies dus daar hebben wij onze kersttafel mee gedekt. Het fijne aan dit servies is dat je alles met elkaar kan combineren (dus ook met je eigen bestaande servies) door de verschillende tinten die in de collectie zitten. De organische vormen die in het servies zitten geven een fijne en ongedwongen sfeer. Borden stapelen geeft een gezellig en culinair effect aan de tafel. Denk aan een dinerbord + bijgerecht bord + dessertbord of schaaltje. Kortom: mixen en matchen maar!

Lofthus

Tip 3

Wat gaat er gedronken worden? Wijn, water of fris… Zorg ervoor dat je alle glazen bij de borden hebt staan zodat iedereen zelf kan kiezen wat ze gedurende de avond willen drinken. Voor het gemak (en natuurlijk omdat het er gewoon leuk en gezellig uit ziet) zet je een karaf met water op tafel zodat de mensen zichzelf kunnen voorzien van een glaasje water wanneer ze daar zin in hebben. Kies voor mooie heldere glazen met desnoods een mooi reliëf of motief voor een chique effect…

Lofthus

Tip 4

Houdt rekening met wat voor bestek je gaat gebruiken bij de verschillende maaltijden. Zorg ervoor dat er alleen ligt wat je nodig hebt. Daardoor houd je de tafel rustig en overzichtelijk. Verras je gasten met nét even een ander bestek. Kies bijvoorbeeld voor goud of mat zwart.

Tip 5

Decoreer de tafel met waxinelichtjes en mooie kandelaren (steek deze net aan voordat de gasten komen) want kaarsen geven gelijk een heerlijk kerstgevoel. Breng de natuur terug in je tafelsetting door droogbloemen/takjes te decoreren bij de servetten. Deze kan je tussen de servetringen steken waardoor het mooi bij elkaar blijft. De servetboeketjes kan je of zelf maken, of je bestelt de prachtige (kant- en klare!) servetboeketjes in onze webshop.

Pssttt… Nog een leuke extra tip. Decoreer aan het begin de tafel met een cadeautje bij ieder zijn bord, schrijf een persoonlijk kaartje aan je gasten of bepaal de tafelsetting door ieder zijn naam bij het bord te schrijven. Gegarandeerd het ultieme kerstgevoel bij jou aan tafel!

 

 

Geschreven door onze stylist Willemijn

Lofthus
70’s Dinerbord
Bekijk product
Lofthus
Wijnglas Sandvig
Bekijk product
Lofthus
De dunne kandelaar
Bekijk product