maak een afspraak
Lofthus

Slow living Part II // Duurzaam kopen

Duurzaam kopen, wat houdt het precies in? Hecht jij waarde aan de oorsprong van een product? In deze blog post gaan we hier iets dieper op in.

Duurzaamheid

Duurzaamheid, je hoort het tegenwoordig vaak genoeg. Ook in de woonwereld zijn we er steeds meer mee bezig. We zijn dan ook erg benieuwd in hoeverre jij je hiermee bezig houdt, en of je bewust producten koopt met een eerlijke achtergrond. In deze blog post gaan we hier even wat dieper op in, omdat het echt belangrijk is om je steentje hieraan bij te dragen. Niet alleen voor het milieu, ook voor de samenleving en uiteindelijk ook voor de rust in je eigen hoofd en interieur.

Zoals we in onze vorige post al schreven maak je een huis tot een oase van rust en creëer je persoonlijkheid door te kiezen voor aardetinten, natuurlijke materialen en het verzamelen van persoonlijke pronkstukjes. Dit doe je niet in 1 week, hier moet je de tijd voor nemen. En duurzaamheid komt daarbij ook om de hoek kijken. Niet alleen omdat er een verhaal achter het product zit, ook omdat je zelf bewuster nadenkt bij de aankoop ervan. Want over een aankoop van €200,- denk je toch wel even langer na dan bij een aankoop van €20,- toch? Wanneer je dan besluit het product te kopen ben je er extra trots op, en blijf je er 100% langer van genieten in je interieur.

Lofthus

Bewuste keuze

Om even een voorbeeld te nemen: in de aanbieding vind je bij een groot keten een zwart kussen waar je al zo lang naar op zoek was. Het stofje voelt wat goedkoop aan, maar ach.. zwart is zwart toch? Maar na een paar weken ben je het kussen alweer zat, en schuif je hem door naar zolder. Want tja, zo duur was het kussen toch niet! Terwijl je bij een kussen van goede kwaliteit een bewuste keuze maakt: waar is het van gemaakt, past het inderdaad zo goed in mijn interieur en kan ik hier mee combineren zodat ik er extra lang van kan genieten? Want een kussen die met liefde geproduceerd is van kwalitatieve, natuurlijke materialen is niet alleen eerlijk gemaakt, het blijft ook veel langer mooi. En dat is wat we willen: items kopen om het een mooi plekje te geven en er dan heel lang van genieten!

Bewuste samenwerking

Wij werken daarom ook bewust samen met merken die precies hierover nadenken. En elk merk doet dit op zijn eigen manier. Zo kiest StoreFactory ervoor om de ontwerpen zelf te maken, en zoveel mogelijk in Zweden te laten produceren met dezelfde materialen. Een merk dat constant op zoek is naar verbeteringen en alleen producten probeert te verkopen die duurzaam zijn is Urbannatureculture, en de producten zijn ook nog eens super mooi en vaak orgineel, win win zeggen wij! Het mooiste verhaal komt misschien wel van The Dharma Door zij hebben een eigen concept in Bangladesh waarbij alles handgemaakt wordt met duurzame en natuurlijke materialen. Dit gebeurt dan ook in een eerlijke omgeving, voor eerlijk loon om deze mensen een toekomst te kunnen bieden. Ze nemen de tijd voor elk product, en de levering duurt misschien iets langer maar wetende dat deze productie er héél anders aan toegaat, is wachten helemaal niet erg.

Kortom: slow living, betekent ook dat je de tijd moet nemen voor wat je wel of niet aankoopt. Want als je zeker weet dat je jaren met een item gaat doen, dan ben je duurzaam bezig. En zo krijgt jouw huis pas écht een verhaal.

 

 

Geschreven door onze stylist Willemijn

Lofthus
Puspa Wandhanger
Bekijk product
Lofthus
Wall art Lecce
Bekijk product
Lofthus
Tala wandhanger
Bekijk product