maak een afspraak
Lofthus

Tips voor het stylen van de perfecte vensterbank

Bijna iedereen heeft thuis wel één of meerdere vensterbanken, en zó vaak krijgen wij te horen dat mensen struggelen met de styling van deze lastige plekjes. Terwijl een goed gestylde vensterbank heel wat doet voor het aangezicht en de sfeer van jouw interieur. Doormiddel van deze blog gaan wij jou op weg helpen met het stylen van de perfecte vensterbank.

Tip 1: Bundel je woonaccessoires

Wanneer je de gekozen accessoires dicht bij elkaar neerzet en ‘groepjes’ maakt oogt je vensterbank meteen rustiger en netter. Varieer ook in verschillende hoogtes en vormen zodat het niet te eentonig wordt. Zoals je op de onderstaande foto’s kan zien hebben we hier gekozen voor één grote vaas en één bloempot van hetzelfde materiaal. In één pot heb ik gekozen voor een groen plantje en de andere vaas heb ik bewust leeg gelaten, zodat het niet te druk en symmetrisch wordt. Zeg nou zelf, deze vaas heeft verder toch niks nodig?! Wat een eyecatcher!

Maar om het hele raam nu vol te zetten met vazen en potten? Dat gaat er bij ons niet in! Wij hebben dit brede raam verder afgestyled met subtiele, hoge kandelaren en een lampje van papier maché wat weer terugkomt in de eerste vazen. Als laatst hebben we er nog een mooie, strakke hoge vaas met een groot boeket droogbloemen bij verwerkt voor wat extra sfeer en gezelligheid.

Tip 2: Laat ‘rust’ de hoofdrol spelen

Misschien is dit wel één van de lastigere dingen bij het stylen van de vensterbank. Want hoe creëer je rust? Om te beginnen: verdeel het raam voor jezelf in groepjes (of 1 groot groepje bij een kleiner raam), zodat je meerdere settings kan creëren. En zoals ik in de vorige foto’s al liet zien: niet elk groepje heeft een eyecatcher nodig.

Gebruik verder bijvoorbeeld dezelfde kleurtonen, zodat het mooi in elkaar overloopt. En gebruik daarbij niet teveel verschillende items.

Rust en en eenvoud is vaak het mooist, en daar raak je het minst snel op uitgekeken.

Lofthus

Tip 3: Planten!

Planten zijn één van de meest gebruikte items in een vensterbank. En niet voor niets, want planten brengen onwijs veel sfeer aan je interieur. Zelf zijn wij niet zo van symmetrie in de vensterbank, en daarom werken wij altijd of met 1 plant, of bij een groter raam met een groepje planten. Maar kies daarbij dus niet automatisch dezelfde potten of planten, maar maak juist een gezellige mix.

Houdt er trouwens wel rekening mee dat niet alle planten het overleven op een vensterbank. Heb jij je ramen op het noorden of juist op het zuiden? Of zit er een verwarming onder je vensterbank? Informeer jezelf hier voldoende over want anders blijf je naar het tuincentrum rijden voor nieuwe planten… 😉

Tip 4: High, higher, highest

Zoals ik al eerder beschreef: ga de hoogte in! Zorg ervoor dat niet alles op één hoogte blijft. Het is juist leuk om in hoogte te variëren, dit zorgt voor een mooi en speels effect. De kandelaren van ‘kwilleminhuis zijn hier een goede optie voor. Heb je toch liever kleur? Kies dan voor een hoge plant of een hogere vaas met een mooi boeket droogbloemen/takken!

Lofthus

Tip 5: Meten is weten

Last but not least: Houd bij het kiezen van de accessoires rekening met je raamdecoratie. Heb je bijvoorbeeld vouwgordijnen of jaloezieën die ruimte op de vensterbank in beslag nemen? Meet je vensterbank dan op met je raamdecoratie dicht en/of naar beneden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je elke avond je mooie creaties aan de kant moet schuiven.

 

Geschreven door onze stylist Camilla

Lofthus

Pot Marie | small

Bekijk product
Lofthus

Vaas Earth | white

Bekijk product
Lofthus

Tafellamp Tropez | oak

Bekijk product
Lofthus

De ronde kandelaar large | zijdegrijs

Bekijk product
Lofthus

Pot ecomix | small

Bekijk product
Lofthus

Vaas Colla | sand

Bekijk product